Olen leiba ennem ka teinud aga nüüd sai asjaga uuesti alustatud.
Seekord ostsin spetsiaalselt selleks eheeesti.ee leheküljelt omale punasest savist kaks ilusat leivavormi.
Käin küll ise ka keraamikaringis kus saaks vormid ise valmistada, aga punast savi meil pole ja ausalt öeldes meeldib mulle teha rohkem kausikesi, taldrikuid, topse jms. "peenemat" värki.
Panen retsepti ka, mida kasutan:
Esimesel õhtul panen juuretise käärima rätiku alla, sooja kohta (tavaliselt kaminahju kõrvale):
- 1 liiter leiget vett
- eelmisest leivateost järgi jäetud juuretis
- 5 dl jahu
Teisel päeval siis teen taigna:
- 4 tl soola
- 2 dl suhkrut
- 13 dl rukkijahu
Kui valmis, võtan välja ning panen rätiku alla jahtuma.
No comments:
Post a Comment